fbpx

Πόλη Κέρκυρας

Καλώς ήλθατε στην όμορφη χώρα της Κέρκυρας

Το ξενοδοχείο Bella Vista σας προσκαλεί για διακοπές στην πολιτισμική Κέρκυρα.

Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε πληροφορίες για την χώρα της Κέρκυρας και τα αξιοθέατατης πόλης. Η Κέρκυρα διαθέτει γοητευτικό περιβάλλον, Ευρωπαϊκή κουλτούρα, ζεστή ατμόσφαιρα παράγοντες που κάνουν την Κέρκυρα ιδανική για καλοκαιρινές διακοπές. Το νησί προσφέρει κουζίνα με γεύσεις και αρώματα που θυμίζουν κατά πολύ Ιταλία.
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το κέντρο της πόλης αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής κληρονομιάς της Unesco με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Η χώρα είναι γεμάτη με γραφικά δρομάκια ( καντούνια ), ιστορικά κτήρια, εκκλησίες με τον Ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα να ξεχωρίζει και την πλατεία Εσπιανάδα. Εξαιρετικά είναι τα Ενετικά φρούρια της πόλης, τα μουσεία με μοναδικά εκθέματα και η φιλικότητα των κατοίκων.

Οι στενοί δρόμοι της πόλης καθιστούν το πάρκινγκ δύσκολο ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η δυσκολία ανεύρεσης πάρκινγκ στην Κέρκυρα αλλά και οι υψηλότερες τιμές ξενοδοχείων οδηγούν τους περισσότερους επισκέπτες να αναζητήσουν διαμονή κοντά στην πόλη της Κέρκυρας.

Το παραλιακό χωριό Μπενίτσες βρίσκεται 12 χμ μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης της Κέρκυρας. Η Μπενίτσα έχει τραγουδηθεί από την Ρένα Βλαχοπούλου για «… τα ψάρια τα πιό φρέσκα…». Στις Μπενίτσες υπάρχουν ποικιλία από εστιατόρια και καφετέριες και τακτική αστική συγκοινωνία με την χώρα της Κέρκυρας.

Σύντομη ιστορία της Κέρκυρας

Το νησί της Κέρκυρας είναι 593 τετραγωνικά χμ έκταση με πληθυσμό και 120,000 κατοίκους.

Στην πόλη – πρωτεύουσα του νησιού ζουν οι 45,000 περίπου. Τα χρώματα μπλέ και πράσινο είναι τα κυρίαρχα χρώματα της Κέρκυρας εφόσον τα ελαιόδεντρα δίνουν το βαθύ καταπράσινο χρώμα και το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου δίνει με την σειρά του το μπλέ.

Η ιστορία της Κέρκυρας είναι πλούσια και ξεκινάει από τα χρόνια του Ομήρου. Το νησί βρισκόμενο ανάμεσα στην Ανατολή και στην Δύση, ήταν πάντοτε η γέφυρα μεταξύ διαφορετικών κόσμων και κουλτούρας. Τον Μεσαίωνα οι Βενετοί, οι Γάλλοι και οι Άγγλοι κατέκτησαν κατά καιρούς την Κέρκυρα.
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα έγινε το 1864 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαΐου με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Η Κέρκυρα τιμά την ένωση με την μητέρα Ελλάδα, με εκδηλώσεις και φιλαρμονικές να γιορτάζουν την επέτειο με ιδιαίτερη αξία και λαμπρότητα.

Η φυσική ομορφιά της Κέρκυρας , οι ελαιόφυτες καταπράσινες εκτάσεις, οι ατελείωτες παραλίες, η ιστορία, η παράδοση και η κουλτούρα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που γοητεύουν τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο νησί.

Η παλιά πόλη της Κέρκυρας

Η παλιά πόλη της Κέρκυρας θυμίζει περασμένες εποχές. Η Ευρωπαϊκή επιρροή είναι έντονη σε κάθε σημείο της πόλης προσδίδωντας ιδιαίτερο στυλ. Τα καντούνια, τα δρομάκια της πόλης, γεμίζουν κόσμο ιδιαίτερα το καλοκαίρι και υπάρχουν πολλά μέρη για ένα ευχάριστο καφέ.

Στην πόλη της Κέρκυρας υπάρχουν Βενετικές, Γαλλικές και Βρετανικές επιρροές όπου επιβεβαιώνουν ότι η Κέρκυρα δεν κατακτήθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ένα από τα πολλά δείγματα αποτελεί το Δημαρχείο της Κέρκυρας που βρίσκεται στην πλατεία Μιχάλη Θεοτόκη. Το δημαρχείο είναι κτήριο του 17ου αιώνα, χαρακτηριστικό παράδειγμα Βενετικής αρχιτεκτονικής όπου η κατασκευή του ξεκίνησε το 1663 και τελείωσε το 1693.

Τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα της πόλης της Κέρκυρας είναι τα παρακάτω :

Μουσεία στη πόλη της Κέρκυρας

Αρχαιολογικό μουσείο

Αρχαιολογικό μουσείο (τηλ. +30 26610 30680) Το μουσείο κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1962 και 1965 σε χώρο που δώρισε ο Δήμος Κερκυραίων και εγκαινιάστηκε το 1967. Έγινε με κύριο σκοπό την ανάδειξη των γλυπτών του ναού της Αρτέμιδος.

Mουσείο Ασιατικής Τέχνης

Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης (Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου) (tel.: +30 26610 30443) αποτελεί το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο στην τέχνη και τις αρχαιότητες της Άπω Ανατολής και της Ινδίας. Το νεοκλασικό κτίριο κτίστηκε ανάμεσα στα 1818 και 1823 επί Sir Thomas Maitland.

Βυζαντινό Μουσείο Αντιβουνιώτισσας

Το Βυζαντινό Μουσείο Αντιβουνιώτισσας (τηλ. + 30 26610 30674 8.30-3.00) στεγάζεται στον Ι.Ν. Κυράς Αντιβουνιώτισσας. Από το 1984 εκτίθεται πλούσια συλλογή φορητών εικόνων και κειμηλίων. Ο ναός, αφιερωμένος στην Υπεραγία Θεοτόκο Κυρά Αντιβουνιώτισσα, αποτελεί ένα από τα παλαιότερα και πλουσιότερα εκκλησιαστικά μνημεία της Κέρκυρας και χτίστηκε κατά το τέλος του 15ου αιώνα.

Το αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιόπολης

Το αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιόπολης (Μουσείο Μον Ρεπό) βρίσκεται στο Κανόνι, στο πάρκο του ανακτόρου Μον Ρεπό. Εκθέτονται αρχαιολογικά αντικείμενα από ανασκαφές στην περιοχή της Παλαιόπολης από τους αρχαϊκούς έως τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Το Νομισματικό Μουσείο

Το Νομισματικό Μουσείο (τηλ. +30 26610 41552) βρίσκεται στην Πλακάδα του Αγιού, σε πτέρυγα της Ιονικής τράπεζας. Στο μουσείο εκθέτονται τα πρώτα χαρτονομίσματα του Ιονίου κράτους, Τουρκικά γρόσια και χαρτονομίσματα κατά την γερμανική και ιταλική κατοχή. Εκθέτονται μήτρες των πρώτων χαρτονομισμάτων και προσχέδια του πρώτου ελληνικού νομίσματος.

Εκκλησίες και μοναστήρια της πόλης της Κέρκυρας

Ο Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνα ( Tηλ 26610 39779 / 33059 ) κτίστηκε το 1589, με τη μορφή μιας μονόχωρης Επτανησιακής Βασιλικής. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι το τέμπλο του 1864 από μάρμαρο Πάρου και οι εικόνες του τέμπλου του Κερκυραίου ζωγράφου Σπύρου Προσαλέντη. Η «ουρανία» του ναού με χρυσά πλαίσια, ζωγραφίστηκε από τον Κερκυραίο, Παναγιώτη Δοξαρά, το 1727. Η Λάρνακα, στην οποία τοποθετήθηκε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα, κατασκευάστηκε στη Βιέννη το 1867. Η μνήμη του Αγίου γιορτάζεται τις 12 Δεκεμβρίου.

  • Η Ιερά Μητρόπολη της Κέρκυρας στη περιοχή Μουράγια της παλιάς πόλης και βρίσκεται το σκήνωμα της Αγίας Θεοδώρας
  • Μοναστήρι Πλατυτέρας βρίσκεται ο τάφος του Ιωάννη Καποδίστρια.
  • Καθολική εκκλησία (San Giacomo) – ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ιακώβου, χτίστηκε το 1588 και βρίσκεται στην πλατεία Δημαρχείου στο κέντρο της πόλης.
  • Η Εβραϊκή Συναγωγή είναι κτήριο ανακατασκευής του 19ου αιώνα με εντυπωσιακό τρουλοσκέπαστο κωδωνoστάσιo του 1864.

Η πόλη της Κέρκυρας είναι πολυσύχναστη, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Αποτέλεσμα είναι πολλοί επισκέπτες να επιλέγουν ξενοδοχεία σε ήσυχες τοποθεσίες όπως οι Μπενίτσες. Οι Μπενίτσες βρίσκονται 12 μόλις χιλιόμετρα από τη χώρα της Κέρκυρας , κοντά στην πόλη αλλά μακριά από τον θόρυβο και την πολυκοσμία.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την ηρεμία της φύσης και την αύρα του θαλασσινού αέρα. Το ξενοδοχείο Bella Vista αποτελεί εξαιρετική επιλογή για διαμονή κοντά στην χώρα, με προσιτές τιμές και καθαρά δωμάτια. Ελπίζουμε να διαλέξετε Κέρκυρα και να επιλέξετε το ξενοδοχείο Bella Vista!