fbpx

Όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο

28 Μαΐ, 2017

Bella Stories Written by: Alexandra Di Gregorio
Benitses Corfu Bella Vista hotel
Estimated Reading Time: < 1 minute

Θέλω να σας πάω μια βόλτα ανάμεσα στους δρόμους των Μπενιτσών. Κάποιοι από αυτούς τους δρόμους είναι στενοί και σιωπηλοί, άλλοι είναι πλατιοί και γεμάτοι από τουρίστες, που κατακλύζουν τα διάφορα εστιατόρια και τις μπυραρίες. Υπάρχουν και οι εγκαταλελειμμένοι δρόμοι, που σπάνια κάποιος θα βρεθεί να τους περπατήσει. Αλλά ακόμη κι έτσι, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα τους αγαπήσει και θα τους φροντίσει.

Στις ζωές όλων μας, υπάρχουν κάποιοι δρόμοι που επιλέγουμε και κάποιοι που τους αφήνουμε, αλλά σίγουρα όλοι κατευθυνόμαστε κάπου, ακόμη και τις φορές που νιώθουμε πως δεν οδηγούμαστε πουθενά.

Εσείς κι εγώ, θα ξεκινήσουμε ένα ταξίδι μέσα από δρόμους γεμάτους με ιστορίες, πολλές ιστορίες από τις ζωές εκείνων που περπάτησαν αυτούς τους δρόμους εδώ στις Μπενίτσες.

Στο ταξίδι μας θα συναντήσουμε ομοιότητες και διαφορές, συμπτώσεις ή καλύτερα συμπτώσεις που ήταν γραφτό να γίνουν. Θα περπατήσουμε μέσα από την παιδική ηλικία, την εφηβεία και την ενηλικίωση, και σε κάποιο σημείο θα σταματήσουμε, γιατί θα είναι αναγκαίο να κάνουμε μια στάση και να πάρουμε μια βαθιά ανάσα. Θα περάσουμε από τους αγώνες και τις επιτυχίες, από την ευτυχία και την απογοήτευση. Θα συναντήσουμε την αγάπη και την απώλεια, σταυροδρόμια και επιλογές. Θα νιώσουμε τον ήλιο και την βροχή, το γαλάζιο χρώμα των νερών της παραλίας και το βαθύ μπλε της ανοιχτής θάλασσας. Και με το πράσινο τι γίνεται; Το σκούρο πράσινο των βουνών, το φωτεινό, λαμπυρίζον πράσινο των μπουμπουκιών που σου υπενθυμίζει πως ο τροχός γυρίζει συνεχώς και πως ενώ ένα λουλούδι μαραίνεται, ένα άλλο είναι έτοιμο να ανθίσει.

Εναπόκειται σε σένα το πώς αποφασίζεις να βλέπεις τα πράγματα που σου συμβαίνουν. Μείνε ακίνητος, κλείσε τα μάτια σου, ανέπνευσε τον καθαρό, θαλασσινό αέρα της Κέρκυρας και πίστεψε με όταν σου λέω πως όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο.

Tags:
Benitses Benitses Corfu Μπενίτσες Μπενίτσες Κέρκυρα κερκυρα
About The Writer
Alexandra Di Gregorio
Alexandra Di Gregorio
Pen Name: Fille Du Vent

Alexandra Di Gregorio ( Fille Du Vent ) is a young and still developing writer. She likes to explore different literary genres and styles, such as poetry, short stories and stream of consciousness. Alexandra aspires to become a travel writer collecting and writing the stories of the people she meets on her journeys around the world.

This time Alexandra worked as a biographer, writing short stories revolving around momentous events in the life of Anthea and of the Bella Vista Hotel.

You Might Also Like
ΔΑΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ 27 Μαρ, 2021

Λονδίνο 1992 Γράφω τη διπλωματική μου εργασία πάνω στις πωλήσεις ξενοδοχείων πολυτελείας του Λονδίνου. Είμαι μια φοιτήτρια που στην κυριολεξία ικετεύει για συνεντεύξεις από διευθυντές marketing των κορυφαίων ξενοδοχείων του Λονδίνου. Σύμφωνα με τις οδηγίες του επιβλέποντα καθηγητή μου, έπρεπε να συλλέξω υλικό και δεδομένα…

Χωρίς Τουρισμό : Ευλογία ή Κατάρα ; 27 Ιούλ, 2020

Μια λαϊκή ιστορία στο φως του COVID-19   «Εδώ Κέρκυρα! Όμως προτού μπείτε στην παρέα μας μέσα από αυτό το άρθρο, θα μπορούσατε να μας κάνετε μια (μικρή) χάρη;»; Ελπίζουμε πως κουνάτε καταφατικά το κεφάλι σας, γιατί σας παρακαλούμε να αποβάλλετε όλη την ένταση και…

Η αγάπη πάντα νικάει 05 Ιούλ, 2020

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΑΠΗ ?   Καθόμουν στην αμμουδιά, νιώθοντας απολύτως ερωτευμένη με αυτό το μέρος. Ήμουν ερωτευμένη με κάθε σταγόνα των καταγάλανων νερών του, με την άμμο του και με τα χαλίκια του, που ήταν κάθε είδους σχήματος και χρώματος. Μου άρεσε να περνώ τον…