Blog

Όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο

28 Μαΐ, 2017

Bella Stories Written by: Alexandra Di Gregorio
Benitses Corfu Bella Vista hotel

Θέλω να σας πάω μια βόλτα ανάμεσα στους δρόμους των Μπενιτσών. Κάποιοι από αυτούς τους δρόμους είναι στενοί και σιωπηλοί, άλλοι είναι πλατιοί και γεμάτοι από τουρίστες, που κατακλύζουν τα διάφορα εστιατόρια και τις μπυραρίες. Υπάρχουν και οι εγκαταλελειμμένοι δρόμοι, που σπάνια κάποιος θα βρεθεί να τους περπατήσει. Αλλά ακόμη κι έτσι, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα τους αγαπήσει και θα τους φροντίσει.

Στις ζωές όλων μας, υπάρχουν κάποιοι δρόμοι που επιλέγουμε και κάποιοι που τους αφήνουμε, αλλά σίγουρα όλοι κατευθυνόμαστε κάπου, ακόμη και τις φορές που νιώθουμε πως δεν οδηγούμαστε πουθενά.

Εσείς κι εγώ, θα ξεκινήσουμε ένα ταξίδι μέσα από δρόμους γεμάτους με ιστορίες, πολλές ιστορίες από τις ζωές εκείνων που περπάτησαν αυτούς τους δρόμους εδώ στις Μπενίτσες.

Στο ταξίδι μας θα συναντήσουμε ομοιότητες και διαφορές, συμπτώσεις ή καλύτερα συμπτώσεις που ήταν γραφτό να γίνουν. Θα περπατήσουμε μέσα από την παιδική ηλικία, την εφηβεία και την ενηλικίωση, και σε κάποιο σημείο θα σταματήσουμε, γιατί θα είναι αναγκαίο να κάνουμε μια στάση και να πάρουμε μια βαθιά ανάσα. Θα περάσουμε από τους αγώνες και τις επιτυχίες, από την ευτυχία και την απογοήτευση. Θα συναντήσουμε την αγάπη και την απώλεια, σταυροδρόμια και επιλογές. Θα νιώσουμε τον ήλιο και την βροχή, το γαλάζιο χρώμα των νερών της παραλίας και το βαθύ μπλε της ανοιχτής θάλασσας. Και με το πράσινο τι γίνεται; Το σκούρο πράσινο των βουνών, το φωτεινό, λαμπυρίζον πράσινο των μπουμπουκιών που σου υπενθυμίζει πως ο τροχός γυρίζει συνεχώς και πως ενώ ένα λουλούδι μαραίνεται, ένα άλλο είναι έτοιμο να ανθίσει.

Εναπόκειται σε σένα το πώς αποφασίζεις να βλέπεις τα πράγματα που σου συμβαίνουν. Μείνε ακίνητος, κλείσε τα μάτια σου, ανέπνευσε τον καθαρό, θαλασσινό αέρα της Κέρκυρας και πίστεψε με όταν σου λέω πως όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο.

Tags:
Benitses Benitses Corfu
About The Writer
Alexandra Di Gregorio
Alexandra Di Gregorio
Pen Name: Fille Du Vent

Alexandra Di Gregorio ( Fille Du Vent ) is a young and still developing writer. She likes to explore different literary genres and styles, such as poetry, short stories and stream of consciousness. Alexandra aspires to become a travel writer collecting and writing the stories of the people she meets on her journeys around the world.

This time Alexandra worked as a biographer, writing short stories revolving around momentous events in the life of Anthea and of the Bella Vista Hotel.

You Might Also Like
Ακολούθησε τα όνειρα σου, ειδάλλως τα όνειρά σου θα σε ακολουθούν. 28 Απρ, 2020

Αυτή τη φορά είμαι εγώ που γράφω, είναι ο συγγραφέας που γράφει. Αυτή είναι η τελευταία εργασία που μου ανατέθηκε: να γράψω μια ιστορία σχετικά με την εμπειρία μου εδώ στο Bella Vista . Μπορεί να φαίνεται εύκολο το να γράφει κανείς για τον εαυτό…

Επιβιώνοντας σε αχαρτογράφητα νερά – Ένα μήνυμα από την Ανθή Bella Stories 09 Απρ, 2020

Με ρώτησε πριν λίγες μέρες ένας φίλος, πρώην ασκούμενος, “Πώς είσαι και πώς πάει η κατάσταση στο Bella Vista μέσα σε αυτή την κρίση;”. Ακόμη δεν έχω απαντήσει καθώς προσπαθώ να συγκεντρώσω τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου. “Πως είμαι;” Φοβάμαι να απαντήσω – πώς…

Τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής μου (3/3) Bella Stories 22 Μαρ, 2019

Το 2015 ξεκίνησε θετικά με πολλές προ-κρατήσεις . Το ξενοδοχείο ήταν επιτέλους στα καλύτερα του. Είχαμε αποκτήσει καλή φήμη όλα αυτά τα χρόνια, τα δωμάτια είχαν ανανεωθεί , εξοπλισμένα κατάλληλα και διακοσμημένα πολύ περισσότερο από ότι αναμενόταν από ένα ξενοδοχείο δύο αστέρων και ο πρωινός…