fbpx

Δραστηριότητες στην Κέρκυρα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλώς ήλθατε για διακοπές στην Κέρκυρα. Ελπίζουμε ότι θα συμβάλουμε να προγραμματίσετε τις δραστηριότητες στο νησί των Φαιάκων κατά την διάρκεια των διακοπών. Η Κέρκυρα προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες για όλα τα γούστα ή διαφορετικές ηλικίες. Στην υποδοχή του ξενοδοχείου Bella Vista ενημερώνονται οι επισκέπτες για τα αξιοθέατα και δυνατότητες που υπάρχουν παρέχοντας χάρτη της Κέρκυρας και χάρτη με διαδρομές πεζοπορίας στο χωριό Μπενίτσες.

Στο νησί υπάρχουν δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, από περπάτημα έως καταδύσεις, ημερήσιες εκδρομές σε κοντινά νησάκια ή προς τα παράλια της κεντρικής Ελλάδος και την κοντινή Αλβανία. Όλες οι δραστηριότητες αποτελούν συναρπαστικές εμπειρίες.

Τα απογεύματα μπορείτε να απολαύσετε τις γευστικές Κερκυραϊκές σπεσιαλιτέ σε κάποιο από τα πολλά ποιοτικά εστιατόρια της Μπενίτσας και του νησιού. Υπάρχουν εστιατόρια με ζωντανή μουσική και χορευτικά συγκροτήματα που παρουσιάζουν Κερκυραϊκούς χορούς.

Το ξενοδοχείο Bella Vista ενημερώνει τους επισκέπτες για τις εκδηλώσεις στην Κέρκυρα με προτεραιότητα τις εκδηλώσεις στο παραθαλάσσιο χωριό μας. Ελπίζουμε να έχουμε την χαρά να προτιμήσετε το ξενοδοχείο Bella Vista στις Μπενίτσες και απολαύσετε τις δραστηριότητες στο νησί.

Scuba Diving

The visibility of the clear waters of the island provide the ideal setting for both beginners, as well as experienced divers alike. The coastline is filled with rich sea life and artifacts, and attracts visitors from across the world. Scuba diving facilities can be found at many of the beaches and vary in terms of levels of difficulty. The excellent instructors from Achilleon diving center are highly recommended by Bella Vista Hotel. More information and bookings can be made from the reception.

Υδάτινο πάρκο της Aqualand

Το υδάτινο πάρκο διαθέτει νεροτσουλήθρες και βρίσκεται στην περιοχή Άγιος Ιωάννης στο κέντρο της Κέρκυρας. Η Aqualand είναι ένα από τα μεγαλύτερα υδάτινα πάρκα της Ευρώπης, με 36 νεροτσουλήθρες, 15 πισίνες και πολλά παιγνίδια. Χωρίζεται σε τρία στάδια – για παιδιά (ηλικίας 4-8), για οικογένειες (ηλικίες 8+) και για δραστηριότητες αυξημένης αδρεναλίνης. Το πάρκο είναι ανοικτό από Μάιο μέχρι Οκτώβρη και πληροφορίες δίνονται από την ρεσεψιόν του ξενοδοχείου

Wind surfing & kitesurfing

Τα δημοφιλή αθλήματα προσελκύουν συνεχώς τουρίστες στην Κέρκυρα διότι συγκεκριμένες παραλίες είναι ιδανικές για βόλτες στα κύματα. Η θάλασσα του Ιονίου διαθέτει σταθερά 7-10 μέρες θάλασσα ήρεμη συνεχίζοντας με 2-4 μέρες ανέμων, σε αντίθεση με την θάλασσα του Αιγαίου με τους συνεχείς ανέμους. Έτσι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίσουν τις θαλάσσιες βόλτες σε συνδυασμό με άλλες δραστηριότητες.

Θαλάσσιες δραστηριότητες:

Μονοήμερες κρουαζιέρες και εκδρομές

Οι μονοήμερες εκδρομές

Οι μονοήμερες εκδρομές είναι εξαιρετικά δημοφιλής και αποτελούν θαυμάσια ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες τα νησάκια γύρω από την Κέρκυρα, την Πάργα ή την Αλβανία. Τουριστικά γραφεία προσφέρουν μονοήμερες εκδρομές από το λιμανάκι της Μπενίτσας προς Παξούς, Αντίπαξους, Πάργα και Σύβοτα. Όμορφα παράλια, κολύμπι σε κρυστάλλινα νερά, μία υπέροχη εκδρομή σε θάλασσα αλλά και ξηρά.

Κρουαζιέρα με υποβρύχιο

Κρουαζιέρα με υποβρύχιο — Το Corfu Sea Discovery ξεκίνησε να λειτουργεί στην Κέρκυρα το 2008 και είναι ένα εντυπωσιακό καραβάκι-υποβρύχιο όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν τον βυθό της θάλασσας, σπηλιές και άλλα μέσα από τα 22 τεράστια γυάλινα παράθυρα. Η κρουαζιέρα κρατάει 50 λεπτά και φθάνει τα 30 μέτρα βάθος. Δύτες κάνουν παρουσίαση διαφόρων ειδών θαλάσσιας ζωής όπως αστερίες, αχινούς κλπ που ζουν στο βυθό. Η εκδρομή είναι θαυμάσια για φωτογραφίες και επισκέπτες κάθε ηλικίας που μπορούν διασκεδάσουν με το υποβρύχιο θέαμα. Η εμπειρία των δυτών συμβάλλει στην επιτυχία της εκδρομής εφόσον οι τουρίστες ενημερώνονται για την τοπική θαλάσσια ζωή και ιστορία της περιοχής.

Εκδρομή με το Calypso Star

Εκδρομή με το Calypso Star — Το Calypso Star είναι ένα πλοίο με γυάλινο πάτο, πλάτους 18 μέτρα, μήκους 5.5 μέτρα και χωρητικότητα 50 επιβατών. Το καράβι διαθέτοντας γυάλινο πάτωμα δίνει την δυνατότητα οι επιβάτες να θαυμάζουν τον βυθό της Κερκυραϊκής θάλασσας. Δύτες περιτριγυρίζονται από ψάρια, κολυμπούν ανάμεσα τους, τα ταΐζουν και δείχνουν την όμορφη θαλάσσια ζωή του νησιού. Υπάρχει παρουσίαση θεάματος με φώκιες όπου οι εκπαιδευτές δίνουν ένα μοναδικό θέαμα. Η εκδρομή είναι δημοφιλής, ιδιαιτέρως σε οικογένειες με παιδιά.

Ιστιοπλοΐα

Ιστιοπλοΐα — Τοπικές εταιρείες προσφέρουν ιστιοπλοϊκές βόλτες στη Κέρκυρα. Οι ιστιοπλοΐες ξεκινάνε από το κεντρικό λιμάνι της Κέρκυρας ή από το λιμανάκι στις Μπενίτσες. Περισσότερες πληροφορίες από την ρεσεψιόν του ξενοδοχείου.

Ημερήσιες οδικές εκδρομές

Άλλος ένας δημοφιλής τρόπος για να γνωρίσει κάποιος την Κέρκυρα είναι να συμμετέχει σε ημερήσια οδική εκδρομή που οργανώνουν τοπικά τουριστικά γραφεία. Οι επισκέπτες πάνε στα κυριότερα αξιοθέατα της Κέρκυρας όπου υπάρχει ξεναγός που παρουσιάζει την ιστορία της περιοχής.

Νησάκια Παξοί και Αντίπαξοι

Αυτά τα δύο νησιά πρέπει οπωσδήποτε να τα επισκεφθείτε όταν έρθετε Κέρκυρα. Τα νησιά είναι μαγευτικά και αποτελούν δραστηριότητα που αξίζει τον κόπο να κάνετε. Πληροφορίες από την ρεσεψιόν του ξενοδοχείου.

Παξοί

Οι Παξοί βρίσκονται στο κάτω άκρο της Κέρκυρας, απέναντι από τις ακτές της Ηπείρου. Οι Παξοί είναι ένα πανέμορφο νησί με φανταστικές παραλίες, σπήλαια και θειούχες πηγές.

Αντίπαξοι

βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τους Παξούς και δεν κατοικούνται. ΟΙ παραλίες έχουν προσελκύσει πλήθος τουριστών και είναι πεντακάθαρες με κρυστάλλινα νερά. Η πιο γνωστή παραλία είναι η «Παραλία του Παραδείσου’.

Αλβανία:

Ημερήσια εκδρομή που αναχωρεί από το κεντρικό λιμάνι της Κέρκυρας κατά τις 9:00 το πρωί με επιστροφή κατά τις 18:00.Απαιτείται διαβατήριο και η εκδρομή συνήθως επισκέπτεται τους Αγίου Σαράντα και αρχαιολογικά μνημεία της βορείου Ηπείρου. Η εκδρομή της Αλβανίας σίγουρα αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία.

Δραστηριότητες ξηράς

We hope that this page has provided valuable information concerning Corfu and the many activities the island has to offer guests. From hiking, to museums, golf, water parks, or boat trips, Corfu has something to offer each and every guest. We look forward to seeing you here at Bella Vista Hotel to experience some of these adventures soon!