fbpx

Η αγάπη πάντα νικάει

05 Ιούλ, 2020

Ιστορίες Αγάπης Written by: Μυθιστοριογράφος
Artist by Teodora Dimitrova
Estimated Reading Time: 3 minutes

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΑΠΗ ?

  Καθόμουν στην αμμουδιά, νιώθοντας απολύτως ερωτευμένη με αυτό το μέρος. Ήμουν ερωτευμένη με κάθε σταγόνα των καταγάλανων νερών του, με την άμμο του και με τα χαλίκια του, που ήταν κάθε είδους σχήματος και χρώματος. Μου άρεσε να περνώ τον καιρό μου στο μικρό μπαλκόνι, πίνοντας τον πρωινό καφέ μου, έχοντας μπροστά μου μια μαγευτική θέα στη θάλασσα. Μου άρεσε να μετράω τα αστέρια, όταν οι νύχτες ήταν ξάστερες, ακούγοντας τον παφλασμό των κυμάτων πάνω στα βράχια. Ήμουν ερωτευμένη μέχρι και με τον αέρα που ανέπνεα, αυτή την μοναδική ευωδιά του καλοκαιριού, τόσο που δάκρυα ανάβλυζαν στα μάτια μου, κάθε φορά που έπρεπε να φύγω από εκεί.

ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ  ΕΜΕΝΑ  …

  Έπρεπε να φύγω πάλι. Είχε φτάσει η μέρα. Έπρεπε να αποχαιρετίσω το νησί της Κέρκυρας και να πάρω την πτήση για την πατρίδα και το σπίτι μου. Σπίτι… Ένιωθα περισσότερο στο σπίτι μου εδώ, ανάμεσα σε αυτούς τους χαμογελαστούς ανθρώπους που έβλεπα κάθε μέρα στις παραλίες και στα εστιατόρια. Ένιωθα σαν στο σπίτι μου, κάθε φορά που φροντίζαμε με τον σύζυγό μου τον μικρό κήπο του εξοχικού μας, κάθε φορά που η θέρμη του ήλιου μας ξυπνούσε αργά, μπαίνοντας από το μικρό μας παράθυρο.  Βέβαια, ένα κομμάτι του εαυτού μου ήταν πεπεισμένο πως έπρεπε να γυρίσω πίσω στην καθημερινότητα, στη δουλειά μου και στις υποχρεώσεις μου. Το καλοκαίρι, με όλες τις απολαύσεις που προσέφερε, είχε τελειώσει.

  Αποφάσισα να περπατήσω στην παραλία εκείνο το πρωινό. Να’ μαι λοιπόν, δίπλα στη θάλασσα, απολαμβάνοντας το ζεστό άγγιγμα του ηλίου. Έκλεισα τα μάτια μου για μια στιγμή, για να απολαύσω όλους του ήχους που μπορούσα να ακούσω. Οι γλάροι πετούσαν τριγύρω, καθώς αφήνονταν στον άνεμο. Ήταν ελεύθεροι να πάνε όπου ήθελαν, όμως είχαν επιλέξει να βρίσκονται εδώ. Και τους ζήλευα. Ευχήθηκα με όλη μου τη δύναμη να μου δινόταν η ευκαιρία να μείνω στην παραλία μαζί τους, να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου στο πιο αγαπημένο μου μέρος σ’ όλο τον κόσμο.

  Άνοιξα τα μάτια μου και κοίταξα γύρω μου. Ήδη τουρίστες κατέβαιναν στην παραλία. Ολοένα και περισσότεροι μαζεύτηκαν, απλώνοντας τις πετσέτες τους, τώρα που ο ήλιος δεν ήταν αρκετά καυτός.

Love wins - Love stories in Corfu part 1 - Picture of story

ΒΡΕΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ

  Η προσοχή μου έπεσε πάνω σε ένα κοριτσάκι με ένα κόκκινο καπέλο, που χόρευε γελώντας εκεί που έσκαγε το κύμα. Ήταν τόσο αθώο και αληθινό, που δεν μπορούσα να συγκρατήσω το χαμόγελό μου. Μια γυναίκα – προφανώς η μητέρα της – την πλησίασε και την έπιασε από το χέρι.

  «Μαμά, θέλω να μείνω κι άλλο!», είπε το κοριτσάκι.
  «Γλυκιά μου, πρέπει να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για να φύγουμε».
  «Μα αγαπάω αυτό το μέρος…»
  «Το ξέρω, καρδούλα μου, αλλά πρέπει να γυρίσουμε σπίτι»
  «Θέλω εδώ να είναι το σπίτι μου!», είπε το κοριτσάκι πεισματάρικα.
Η μητέρα γονάτισε και πέρασε τα χέρια της γύρω από την κόρη της, αγκαλιάζοντάς την.
  «Τότε θα γίνει το σπίτι σου»

  «Αλήθεια;»
  «Φυσικά. Το αγαπάς  και η αγάπη πάντα νικάει».

Love wins - A travel fiction love story at Bella Vista hotel in Corfu

  Εκείνη ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησα πως μπορούσα να αλλάξω τα πάντα. Έτρεξα προς το σπίτι για να πω στον άντρα μου αυτό που είχα σκεφτεί. Με άκουσε προσεκτικά, κι αφού τελείωσα, παρέμεινε σιωπηλός για μερικά λεπτά. Στο τέλος, έπιασε το χέρι μου, με κοίταξε στα μάτια και μου είπε, «Ας το προσπαθήσουμε».

  Και προσπαθήσαμε.

  Μερικά χρόνια αργότερα, στο ίδιο σημείο που βρισκόταν το εξοχικό μας, δημιουργήσαμε ένα μικρό ξενοδοχείο που υποδέχτηκε τουρίστες από όλο τον κόσμο. Δεν ήταν εύκολο. Ήταν ένα μεγάλο ρίσκο. Αλλά ήθελα να νικήσει η αγάπη, για εκείνο το κοριτσάκι με το κόκκινο καπέλο. Ήθελα να νιώσει σαν στο σπίτι της, γιατί οδήγησε κι εμένα στο να χτίσω το δικό μου.

 

About The Artist
Θεοδώρα Δημήτροβα

Η Θεοδώρα Δημήτροβα είναι αυτοδίδακτη καλλιτέχνης από τη Βουλγαρία. Πάντα πίστευε ότι η αποστολή της στη ζωή είναι να φέρνει ομορφιά σε αυτόν τον κόσμο μέσω της τέχνης της. Η μεγαλύτερη έμπνευσή της είναι η φύση και όλα τα σχήματα και τα χρώματα που δημιουργήθηκαν από τη θεϊκή μαγεία. Στο έργο της στοχεύει να συλλάβει συναισθήματα, την ομορφιά σε ένα κλάσμα της στιγμής που θα οδηγήσει τον θεατή σε ένα ταξίδι πίσω στις πιο τρυφερές αναμνήσεις . Οι ονειρεμένοι πίνακές της ακτινοβολούν φως και χαρά.

 

Η Θεοδώρα φιλοδοξεί να δημιουργεί τέχνη με αισθητικά ευχάριστο τρόπο που εμπνέει και κάνει τους ανθρώπους να ονειρεύονται. Ελπίζει ότι η θετική ενέργεια που ρέει μέσα από την τέχνη της θα φτάσει και θα εμπλουτίζει τις πιο δημιουργικές ψυχές.

About The Writer
Love stories Novelist Tanya
Μυθιστοριογράφος
Pen Name: TATYANA

Η Τατιάνα είναι μία χαρισματική μυθιστοριογράφος που προσπαθεί να προσθέσει αγάπη και μαγεία στο χαρτί. Πιστεύει σε κάθε ιστορία που γράφει και θέλει να δείξει ότι τα όνειρα μπορούν και πρέπει να γίνονται πραγματικότητα. Οι «Ιστορίες Αγάπης» είναι μια συνοπτική ταξιδιωτική συλλογή που εμπνεύστηκε τόσο από το νησί της Κέρκυρας, όσο και από τους όμορφους ανθρώπους του Bella Vista.

Στο έργο αυτό βοήθησαν το ζεστό και εύκρατο κλίμα, η θάλασσα και η έμπνευση που πήρε από αυτό το ονειρικό νησί, καθώς και οι προσωπικές εμπειρίες της συγγραφέως και οι επιρροές από τους ανθρώπους γύρω της. Και νιώθει ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για όλα αυτά! «Η Κέρκυρα και το Bella Vista έφεραν στη ζωή μου τα πάνω –κάτω », λέει η Τατιάνα, «και θα είμαι πάντα ευγνώμων για αυτό».

You Might Also Like
Ακολούθησε τα όνειρα σου, ειδάλλως τα όνειρά σου θα σε ακολουθούν 28 Απρ, 2020

Αυτή τη φορά είμαι εγώ που γράφω, είναι ο συγγραφέας που γράφει. Αυτή είναι η τελευταία εργασία που μου ανατέθηκε: να γράψω μια ιστορία σχετικά με την εμπειρία μου εδώ στο Bella Vista . Μπορεί να φαίνεται εύκολο το να γράφει κανείς για τον εαυτό…

Η αγάπη πάντα νικάει 05 Ιούλ, 2020

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΑΠΗ ?   Καθόμουν στην αμμουδιά, νιώθοντας απολύτως ερωτευμένη με αυτό το μέρος. Ήμουν ερωτευμένη με κάθε σταγόνα των καταγάλανων νερών του, με την άμμο του και με τα χαλίκια του, που ήταν κάθε είδους σχήματος και χρώματος. Μου άρεσε να περνώ τον…

Χωρίς Τουρισμό : Ευλογία ή Κατάρα ; 27 Ιούλ, 2020

Μια λαϊκή ιστορία στο φως του COVID-19   «Εδώ Κέρκυρα! Όμως προτού μπείτε στην παρέα μας μέσα από αυτό το άρθρο, θα μπορούσατε να μας κάνετε μια (μικρή) χάρη;»; Ελπίζουμε πως κουνάτε καταφατικά το κεφάλι σας, γιατί σας παρακαλούμε να αποβάλλετε όλη την ένταση και…

Document